Hem      |      Våra svampar      |      Återförsäljare      |      Kontakta oss
 
 
 
 
 
 
Svenska Sigillmärkta champinjoner
Vita champinjoner
Är en av våra vanligaste matsvampar. Vi själva använder den vita champinjonen med sluten hatt i första hand rå i sallader och den öppna – mogna champinjonen till stuvningar, grytor, soppor etc.

Skogschampinjon
Eller som några kallar denna bruna smakfulla champinjon – Kastanjechampinjon. Har en fylligare smak än den vita champinjonen, i övrigt är användingsområdet samma som den vita.

Portabello
Benämns även som Portabella, är en skogschampinjon som fått ”mogna”, dvs växa sig stor och fått en fyllig och koncentrerad smak, då en hel del vatten avdunstad. Denna svamp kan användas precis som övriga champinjoner, men är mycket god att fylla och gratinera eller grilla.

Ostronskivling Kravmärkt
Som i ”vilt” tillstånd kallas Ostronmussling är en svamp som kom till Sverige i mitten på 1980-talet, men var redan innan dess en mycket vanlig odlad svamp i framför allt Asien. Ostronskivlingen har en lite kraftigare svampsmak än champinjonen och är fastare i köttet. Stekt passar den bl a till olika kött-, fågel och fiskrätter och är mycket god i asiatiska rätter. Svampen går utmärkt att torka.